Relatietherapie Rotterdam

Relatietherapeut Rotterdam

Een relatie opbouwen en onderhouden vraagt aandacht en hard werken, want er zijn altijd verschillen tussen partners. Deze verschillen kunnen verrijkend zijn, maar ze kunnen ook zorgen voor irritaties en ruzies. Het vraagt de nodige vaardigheid van beide partners om een relatie levend te houden.

Mijn ervaring als relatietherapeut uit Rotterdam is dat de meeste mensen een drempel ervaren om in relatietherapie te gaan. Relatieproblemen los je tenslotte in eerste instantie onderling op en niet zo snel met de hulp van een buitenstaander.

Veel koppels voelen dat ze gefaald hebben wanneer ze zich realiseren dat ze er samen niet meer uitkomen, maar relatietherapie is niet bedoeld om te laten zien dat er iets mis is met jullie, het is een hulpmiddel om jullie te helpen weer op één lijn te komen en samen te werken om de relatie te verbeteren.

Relatietherapie in Rotterdam

Als relatietherapeut bied ik een veilige omgeving in mijn praktijk in Rotterdam aan waarin jullie open en eerlijk met elkaar kunnen praten. We richten ons op de destructieve patronen die in de relatie ontstaan zijn, zodat jullie deze kunnen herkennen en leren te doorbreken.

Wanneer de vertrouwde patronen stoppen, ontstaat er ruimte en aandacht voor jullie persoonlijke gevoelens en ervaringen.

Op deze manier kan er een gesprek op gang komen waarin jullie beter naar elkaar luisteren en elkaar gaan begrijpen. Door deze zaken in een veilige setting, in het bijzijn van een therapeut te onderzoeken en uit te spreken kan er ( weer) een gevoel van verbondenheid ontstaan.

Naast de sessies in de praktijk geef ik jullie opdrachten voor thuis mee, die erop gericht zijn nieuwe inzichten te verkrijgen en jullie contact te verbeteren.

kim boersema gestalttherapie
praktijk 2

Mijn praktijk is aangesloten bij:

 • NFG, Nederlandse Federatie Gezondheidszorg
 • NBGT, Nederlandse Beroepsvereniging van Gestalttherapeuten
 • RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
 • SCAG, klachten- en geschillen afhandeling complementaire zorg

Afspraak maken of contact opnemen

  Onderwerpen voor relatietherapie kunnen zijn:

  • We hebben steeds ruzie en weten zelf eigenlijk niet meer waar het over gaat. Het lijkt wel alsof we elkaar niet meer begrijpen.
  • We denken serieus aan scheiden. We zijn elkaar kwijtgeraakt en hebben het gevoel dat we niet meer bij elkaar passen.
  • Ik ben verliefd geworden op iemand anders. Wat betekent dit voor onze relatie en wat nu?
  • Ik ervaar te weinig intimiteit. Ik voel me niet meer gewenst en begrepen door mijn partner.
  • Houd ik nog wel van mijn partner? Ik ben in de war en weet niet meer wat ik voel.
  • Onze relatie is in een sleur beland, hoe komen we hieruit? We voelen ons niet meer verbonden en hebben het gevoel dat we vastzitten.

  Dan zou relatietherapie een mooi middel kunnen zijn om hier samen uit te komen. Uiteraard is het mogelijk dat jullie hulpvraag hier niet bijstaat, neem dan gerust contact met mij op.

  Relatietherapie kan o.a. helpen bij:

  • Het oplossen van conflicten
  • Doorbreken van negatieve patronen
  • Het leren van effectieve communicatie
  • Het omgaan met jaloezie
  • Het vinden van emotionele stabiliteit en verbondenheid
  • Het versterken van de intimiteit en seksualiteit

  Ik weet dat het vaak niet gemakkelijk is om hulp te vragen voor relatie problemen, maar ervaar in de praktijk dat mensen uiteindelijk blij zijn dat ze stap gemaakt hebben om te gaan doorbreken waar ze samen niet uitkomen. Relatietherapie kan er echt voor zorgen dat jullie weer van elkaar gaan genieten en op een positieve manier samen verder kunnen.

  Andere relaties

  Naast het werken met partner relaties ontvang ik in mijn praktijk ook ander soort relaties waar mensen er samen niet meer uitkomen. Zo kan je ook met je moeder, vader, zoon of dochter steeds in hetzelfde negatieve patroon terecht komen. Of met een ander familielid of goede vriend lukt het niet om zelf een conflict op te lossen. Ook dan kan relatietherapie ondersteuning bieden.

  Kijk ook eens op mijn andere website www.relatietherapeutrotterdam.nl

  Veel gestelde vragen

  Mijn naam is Kim Boersema(1972) en ik ben sinds 2006 werkzaam als relatietherapeut. De praktijk is aangesloten bij de NFG, dit is een beroepsvereniging voor erkende therapeuten in Nederland.

  Nee, er is geen wachtlijst. Er is altijd ruimte om snel te starten met relatietherapie.

  Mijn praktijk is strategisch gevestigd op twee locaties om beter aan de behoeften van mijn cliënten te voldoen.

  Rotterdam: In het mooie en rustige Hillegersberg, een wijk in het noorden van Rotterdam. Deze locatie combineert de rust van een buitenwijk met de bereikbaarheid van de stad.

  Zoeken op Maps

  Capelle aan den IJssel: Onze tweede locatie bevindt zich in Capelle aan den IJssel, een rustige en inspirerende omgeving die ideaal is voor reflectie en groei.

  Zoeken op Maps

  Elke locatie is zorgvuldig ingericht om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden waarin je je vrij kunt voelen om jezelf te zijn en te werken aan persoonlijke groei. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.