Relatietherapie Rotterdam

Coaching Rotterdam

In mijn praktijk kun je terecht voor coaching vragen over je persoonlijke ontwikkeling zowel op gebied van je loopbaan als privé.

Coaching is een effectieve en soms intense aanpak van veel verschillende hulpvragen. Coaching is over het algemeen praktisch van aard. Hierbij draait het om het behalen van duidelijke doelen en de stappen daar naar toe. Als coach in Rotterdam en Capelle a/d IJssel zal ik door middel van de gesprekken een goed beeld krijgen hoe we jou hulpvraag het beste kunnen aanpakken. Naast gesprekken zal ik ook oefeningen en opdrachten selecteren die aansluiten bij jouw ontwikkeling.

Mijn ervaring is dat er soms verdieping nodig is om te komen tot de kern van wat er speelt. De verdieping bestaat dan uit het stilstaan bij eerder opgedane ervaringen waardoor je je in het hier & nu geblokkeerd kan voelen. Hierin maak ik gebruik van mijn achtergrond als Gestalttherapeut, een vorm van psychotherapie, die helpt om een bewustwordingsproces op gang te helpen.

Hier ligt ook de scheidslijn tussen therapie en coaching. Waar coaching zich richt op het behalen van een doel via een vooral praktische weg, ben je in therapie meer bezig met eerdere ervaringen die je in het hier & nu belemmeren. Het wordt in mijn coaching praktijk als een meerwaarde ervaren, dat er verdieping kan worden aangebracht waar nodig.  

Coaching vragen in de praktijk in Rotterdam

  • Stress- en burn-outklachten
  • Assertief willen zijn
  • Chronische vermoeidheid
  • Geen plezier meer ervaren in je werk
  • Moeite hebben met het maken van keuzes
  • Ontbreken van balans tussen werk en prive
  • Of misschien wil je gewoon eens in gesprek met een professional over hoe je momenteel in het leven staat

Uiteraard is het mogelijk dat jouw specifieke vraag hier niet bij staat. Neem dan gerust contact met mij op.

Werkwijze coaching Rotterdam

Het eerste gesprek is voornamelijk belangrijk voor jezelf om te ervaren of je hier op je plek bent met jou vraag. Tijdens dit gesprek gaan we je hulpvraag bespreken, om zo tot een duidelijke doelstelling te komen, waar je hier aan wilt werken. Aan het einde van dit gesprek geef ik mijn visie over jouw vraag, breng ik advies uit en maak een inschatting over het aantal sessies. Waarna we in overleg vervolg afspraken kunnen gaan inplannen.

Vaak wordt een coaching traject Rotterdam en Capelle a/d IJssel vergoed door de werkgever. De ervaring leert namelijk dat persoonlijke ontwikkeling preventief kan werken om ziekte verzuim te beperken of te voorkomen.coaching rotterdam

 

Veel gestelde vragen

Met welke coach of therapeut gaan wij in gesprek?

Mijn naam is Kim Boersema(1972) en ik ben sinds 2006 werkzaam als coach en gestaltherapeut. De praktijk is aangesloten bij de NFG, dit is een beroepsvereniging voor erkende therapeuten in Nederland.

Is er een wachtlijst voor coaching of gestalttherapie?

Nee, er is geen wachtlijst. Er is altijd ruimte om snel te starten met het traject.